Om J.S.Cock

 

Daglig Leder
Jens S. Cock
1897-1935

Daglig Leder
Jens N. Cock
1936-1950

Daglig Leder
Ingar S. Cock
1951-1975

Daglig Leder
Ivar S. Cock
1976-2014

Daglig Leder
Tobias Cock
2015-

 

Historikk  1897 - 2017

J.S. Cock AS ble etablert av Jens Sigvald Cock i 1897. Helt siden oppstart for 120 år siden har leveranser av ventiler og tilhørende utstyr til prosess- og skipsindustrien vært selskapets viktigste virksomhetsområde. Ved inngangen av 2017 har selskapet 36 ansatte fordelt på hovedkontoret i Oslo og avdelingskontorer i Bergen, Stavanger og Arendal.

 

 

Ventiler og tilhørende utstyr


J.S. Cock er fremdeles en av Norges ledende leverandører av ventiler, instrumenter og komplette prosessutstyrspakker til industrien innenfor feltene skip, offshore, petrokjemi, næringsmiddel, farmasøytisk, renseanlegg, smelteverk, vannkraft, papir og treforedling. I de senere år har J.S. Cock også blitt en betydelig leverandør av ventiler og filtersystemer til fiskeoppdrettsindustrien i Norge. J.S. Cock konstruerer og utvikler i tillegg egne ventiler som produseres eksternt, og selges under varemerket JSC.

Power Coat malingssystemer


J.S. Cock utvikler malingstyper som markedsføres under selskapets eget varemerke Power Coat. Produktspekteret dekker de fleste behov og krav industrien har, både på maling- og spraysiden. Power Coat selges gjennom mer enn 200 lagerførende forhandlere i Norge, og gjennom importører i andre deler av Skandinavia.

Graco sprøyteutstyr


J.S. Cock har siden 1984 vært eksklusiv importør i Norge av Graco elektrisk og bensindrevet sprøyteutstyr til malermestere og lakkeringsverksteder. Produktspekteret består også av utstyr for oppmerking av flyplasser, veier og parkeringsplasser. I tillegg markedsfører J.S. Cock sine egne høyttrykksvaskere, som produseres i Amerika under varemerket Power Washer.

Familieaksjeselskap i fire generasjoner


Ivar S. Cock er tredje generasjon og har ledet selskapet siden 1976. Nå er også fjerde generasjon, Tobias Cock, på plass i selskapets ledelse etter fullført utdannelse og internasjonal jobberfaring i relaterte bransjer.

Historisk kortfilm


For ytterligere informasjon om milepælene i selskapets historie innenfor ventiler og tilhørende utstyr, klikk på denne lenken nedenfor (engelsk tale):